Bovag

Omdat wij als universeel reparatie en revisie bedrijf nu eenmaal de grotere mankementen van vrijwel alle merken en alle typen auto’s tegenkomen, weten we waar we op moeten letten.

Waar het voor u soms lastig is om te bepalen of een auto zich “goed gedraagt”, horen en zien wij vaak al snel of dat zo is.

Belangrijker wellicht is dat we ook de zwakke punten, als die er zijn, kennen en weten hoe deze zich (eventueel in een beginnend stadium) openbaren.

Wat houdt de aankoopcontrole in?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een aankoopkeuring zoals door ANWB en Dekra wordt aangeboden, controleren wij niet alle electrische snufjes in de auto. U bent zelf prima in staat om de electrische ramen, de centrale deurvergrendeling en de navigatie etc. te controleren. Wij lezen de auto uit met onze diagnose apparatuur, waardoor eventuele meldingen van het motormanagement systeem zichtbaar worden. We maken een uitgebreide proefrit, zodat de prestaties van de motor en de versnellingsbak maar zeker ook de aandrijflijn, het onderstel en de remmen gecontroleerd kunnen worden.

Bij twijfel kunnen we de diagnose apparatuur aangesloten houden tijdens de proefrit en de voornaamste waarden van de motor opslaan en terug zien. Vervolgens gaat de auto bij ons op de brug voor een controle van de onderzijde.

Tot slot kunnen we door onze ervaring met het groot onderhoud van deze auto’s voorspellen welke, soms kostbare, slijtage onderdelen er “aan zitten te komen”. Dat voorkomt verrassing kort na de aanschaf. Op die manier kan een goed onderbouwde keuze gemaakt worden. Uiteindelijk is het aan u zelf om te bepalen of u de prijs van de occasion in relatie tot onze bevindingen de juiste vindt, of dat er onderhandeld moet worden.

Meestal is het overigens een kwestie van “doen!” of “lekker laten staan!”. Bent u dus bezig met de aanschaf van een auto en niet helemaal zeker van de kwaliteit van de occasion, geef ons 1 of 2 dagen van tevoren een seintje en wij zorgen dat de juiste diagnose specialist voor u klaar staat!

De prijs van de aankoopcontrole is 49 euro inclusief btw.

Hierom kiest u onderhoud aan uw auto door Baaf:

  • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres.
  • Persoonlijk contact door de directe lijn met de monteur.
  • Lage tarieven door minimale overhead en slimme inkoop van onderdelen.
  • Geen verrassingen achteraf
  • Flexibiliteit.
  • Kennis van alle automerken.
  • De zekerheid van een BOVAG-partner.
Ontvang ook onze nieuwsbrief

Website laten maken door: Westdesign.nl
Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 105 beoordelingen