Het onderhoud aan moderne auto's kun je indelen in 4 categorieën:

 1. Vaste inspectie
  Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen. Denk hierbij aan de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.
   
 2. Reparatie aan slijtagedelen
  Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik. Zoals bijvoorbeeld de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
   
 3. Tijd- of kilometer gebonden vervanging
  Voor sommige onderdelen is er een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of gereden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Het bekendste onderdeel dat volgens dit principe vervangen wordt, is de distributieriem.
   
 4. Onvoorziene reparatie
  Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken of een aandrijfas kan defect raken.

Goed om te weten. Ga je de auto inruilen, dan helpt het voor de inruilprijs om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje te overleggen. Dit is het bewijs dat de auto zijn beurten gehad heeft en dus goed is onderhouden. Baaf Automotive kan je hierbij helpen.

Onderhoudstip van de chef werkplaats Baaf Automotive
De intervallen van onderhoud zijn dan wel veel groter geworden, verbrandingsmotoren gebruiken wel altijd motorolie. Controleer dus zelf regelmatig het oliepeil.

Als het verversingsinterval 30.000 km is, moet tussendoor soms olie bijgevuld worden. Let er goed op dat je de juiste olie koopt. Bekijk hiervoor het instructieboekje van jouw auto. Het is verstandig om bij een uitgevoerde onderhoudsbeurt een extra liter olie vanuit de garage mee te nemen. Zo zit je nooit om olie verlegen.

Onderhoud: profieldiepte banden
De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 millimeter. Maar uit veiligheidsoverwegingen, zijn ze bij 2 millimeter echt aan vervanging toe.

Wil je snelle slijtage aan jouw banden voorkomen? Controleer dan eens per maand de bandendruk. Je vindt in jouw instructieboekje hoe je dit doet. Let verder ook op scheurtjes en andere schade aan jouw banden.

Afspraak plannen voor onderhoud wanneer jou het uitkomt? Plan deze dan online in bij Baaf Automotive.

Onderhoud aan jouw auto laat je met een gerust hart aan Baaf over:

 • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres
 • Persoonlijk contact door directe lijntje met jouw monteur
 • Lage tarieven door slimme inkoop van onderdelen
 • Geen verrassingen achteraf
 • Flexibiliteit
 • Kennis van alle automerken
 • De zekerheid van een BOVAG-partner
go
Nooit meer gezellig nieuws en mooie acties missen?

Schrijf je dan in voor de Baaf nieuwsbrief!

Website laten maken door: Westdesign.nl
Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen