Waarom moeten remmen gecontroleerd worden?
Goede remmen zijn noodzakelijk voor de verkeersveiligheid. Remmen slijten door het gebruik. De slijtage gaat geleidelijk en is mede afhankelijk van jouw rijstijl. Regelmatige controle van de remmen is belangrijk want een afwijking aan de remmen kan zorgen voor een langere remweg. En dit veroorzaakt gevaarlijke verkeerssituaties.

Hoe vindt de controle van de remmen plaats?
Bij onderhoud en bij de APK worden remmen gecontroleerd. Twijfel je op een ander moment over de remmen? Kom dan langs bij Baaf Automotive voor een controle.

Controle van de remblokken
Remmen slijten door het gebruik. Remblokken slijten over het algemeen het eerst. Bij de controle van remblokken meten we de dikte van de blokken. Op basis hiervan geeft onze monteur aan wanneer de remblokken vervangen moeten worden.

Wanneer de remwerking niet goed is, moeten meestal de remblokken vervangen worden. Worden de remblokken niet op tijd vervangen? Dan moeten vaak de remschijven voortijdig vervangen worden. En dit is zonde natuurlijk.

Vervangen remblokken
Het vervangen van de remblokken aan de voorzijde duurt ongeveer een half uur. In combinatie met het vervangen van de remschijf duurt dit ongeveer een uur. Het vervangen van remblokken aan de achterzijde duurt iets langer, omdat er doorgaans een handremmechanisme in zit. Dit brengt extra werk met zich mee.

Controle remschijven
Remschijven slijten en gaan geen autoleven mee. Een remschijf heeft een minimale dikte nodig om veilig te werken. Is de remschijf door slijtage te dun geworden?  Dan moet deze worden vervangen. Naast slijtage is een remschijf ook onderhevig aan corrosie.

Ernstige corrosie kan de remschijf permanente schade toebrengen en daarmee de werking verminderen. Een remschijf met schade, ten gevolge van corrosie, kan niet altijd worden hersteld. Meestal is vervanging noodzakelijk.

Remservice – Controle van het hele remsysteem
Voor de controle van de remmen demonteert onze monteur de wielen. Vervolgens worden alle onderdelen van het remsysteem, waaronder remblokken, remklauwen, en remcilinders, gecontroleerd. Daarbij controleren we de remleidingen en koppelingen op lekkage en corrosie. Ook controleren we remslangen op lekkage en hun algehele staat.

Daarbij is inspectie van de stof- en afschermhoesjes belangrijk. Deze hoesjes voorkomen dat er water bij de remdelen komt. Door water kunnen remdelen roesten. Al deze delen moeten in goede staat verkeren en alle bewegende delen moeten gangbaar zijn. Afwijkingen worden opgemerkt en in overleg gerepareerd.

Remvloeistof
Voor een goede werking van het remsysteem is ook de remvloeistof belangrijk. Wanneer er vocht in de remvloeistof mengt, kan dit de remwerking negatief beïnvloeden. Remvloeistof is hygroscopisch. Dit betekent dat remvloeistof vocht uit de lucht met zich mengt. Dit verlaagt het kookpunt en tast delen van het remsysteem aan.

Onderhoud aan jouw auto laat je met een gerust hart aan Baaf over:

  • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres
  • Persoonlijk contact door directe lijntje met jouw monteur
  • Lage tarieven door slimme inkoop van onderdelen
  • Geen verrassingen achteraf
  • Flexibiliteit
  • Kennis van alle automerken
  • De zekerheid van een BOVAG-partner
go
Nooit meer gezellig nieuws en mooie acties missen?

Schrijf je dan in voor de Baaf nieuwsbrief!

Website laten maken door: Westdesign.nl
Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen