Bovag

Airco reinigen

Bijna alle nieuwe auto's zijn uitgerust met airconditioning. Een goed werkende airco is aangenaam en zorgt er voor dat u fris achter het stuur zit. Elke airco heeft, ongeacht hoeveel hij gebruikt wordt, regelmatig onderhoud nodig. Wanneer een airco niet tijdig onderhouden wordt, brengt dit risico’s met zich mee. Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan en kan de airco zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarnaast kan het ook leiden tot extra hoge reparatiekosten.

Airco onderhoud: ook voor uw gezondheid

Een airco maakt de lucht koud. Op de koude delen van het aircosysteem slaat vocht (condens) neer. Wanneer veel vocht lang blijft zitten, vormen zich bacteriën en schimmels op de airco-onderdelen en het interieurfilter. Bij gebruik van de airco worden deze bacteriën en schimmels in de auto geblazen en gaan daar rondcirculeren, met nare stank als gevolg. Een slechtwerkende airco kan bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten leiden tot irritaties, niesen en hoesten.

Airco reinigen al vanaf € 98,-
Auto airco service al vanaf € 118,-

Wat houdt Airco Onderhoud in?

We bieden drie soorten Airco Onderhoud aan.

 1. Airco inspectie en preventief onderhoud.
  De monteur voert met behulp van Airco Service Equipment een diagnose uit van de werking van het aircosysteem. Hierbij wordt ook de uitblaastemperatuur in de auto gecontroleerd. Als uit de temperatuurcontrole blijkt dat de temperatuur niet laag genoeg is, is een nadere inspectie noodzakelijk. De eerst volgende stap zal ‘de complete airco servicebeurt’, genoemd onder 3, zijn. Vervolgens wordt ook het interieurfilter gecontroleerd. Na de inspectie reinigt de monteur de airco met een middel, dat zowel de eventueel aanwezige schimmels afbreekt als preventief werkt tegen schimmels.
 2. Grondige reiniging van het airco systeem
  Airco’s kunnen soms zorgen voor een onfrisse lucht in de auto. Dit wordt veroorzaakt door de schimmels en bacteriën die zich nestelen in de onderdelen van de airco installatie. Bij de grondige airco reiniging wordt het hele systeem gereinigd: Het kachelhuis wordt uitgewassen, waardoor de schimmels en bacteriën verwijderd worden. Deze reiniging is veel uitgebreider dan de reiniging die genoemd is onder 1, waarbij een spuitbus wordt gebruikt in plaats van het uitwassen.
 3. De complete airco servicebeurt
  Inspectie, reiniging en afvullen van het aircosysteem Het complete aircosysteem wordt grondig gecontroleerd op werking en lekdichtheid én wordt gereinigd. De monteur controleert het interieurfilter en vervangt deze als het nodig is. Ook controleert hij het koudemiddel, de inwendige vloeistof van het systeem. Indien nodig wordt een contrastmiddel in het systeem ingebracht om eventuele lekkage te kunnen traceren. Waar nodig wordt de compressorolie bijgevuld. Alleen bij de complete airco servicebeurt wordt het airco systeem geleegd en opnieuw gevuld. U bent hierdoor verzekerd van de juiste vulling van uw aircosysteem.

Hierom kiest u onderhoud aan uw auto door Baaf:

 • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres.
 • Persoonlijk contact door de directe lijn met de monteur.
 • Lage tarieven door minimale overhead en slimme inkoop van onderdelen.
 • Geen verrassingen achteraf
 • Flexibiliteit.
 • Kennis van alle automerken.
 • De zekerheid van een BOVAG-partner.
Ontvang ook onze nieuwsbrief

Website laten maken door: Westdesign.nl
Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 105 beoordelingen