Airco reinigen
Bijna alle nieuwe auto's zijn uitgerust met airconditioning. Een goed werkende airco is aangenaam en zorgt ervoor dat je fris achter het stuur zit. Iedere airco heeft, ongeacht hoeveel hij gebruikt wordt, regelmatig onderhoud nodig. Wanneer een airco niet op tijd nagekeken wordt, brengt dit risico’s met zich mee.

Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en kan een hoger brandstofverbruik veroorzaken. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan en kan de airco zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarnaast kunnen reparatiekosten oplopen.

Airco onderhoud: goed voor jouw gezondheid
Een airco maakt de lucht koud. Op de koude delen van het aircosysteem slaat vocht, condens, neer. Wanneer vocht lang blijft zitten, vormen zich bacteriën en schimmels op de airco-onderdelen en het interieurfilter.

Bij gebruik van de airco worden deze bacteriën en schimmels in de auto geblazen en circuleren rond. Met als gevolg: nare stank. Een slechtwerkende airco kan bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten irritaties, niesen en hoesten veroorzaken.

Airco reinigen vanaf € 98,-  
Auto Airco Service vanaf € 118,-

Wat houdt Airco Onderhoud in?
Bij Baaf Automotive hebben we 3 soorten Airco Onderhoud opties

 1. Airco inspectie en preventief onderhoud
  De monteur voert met behulp van Airco Service Equipment een diagnose uit van de werking van het aircosysteem. Hierbij wordt ook de uitblaastemperatuur in de auto gecontroleerd. Is de temperatuur na controle niet laag genoeg? Dan is verder onderzoek nodig. De eerstvolgende stap is dan de complete airco servicebeurt, genoemd onder 3.
  Verder wordt ook het interieurfilter gecontroleerd. Na inspectie reinigt de monteur de airco met een spuitbus. In deze spuitbus zit een middel dat eventuele aanwezige schimmels afbreekt. Daarbij werkt dit middel ook preventief tegen nieuwe schimmels.
   
 2. Grondige reiniging van het airco systeem
  Airco’s zorgen soms voor vieze lucht in de auto. Dit wordt veroorzaakt door de schimmels en bacteriën die zich nestelen in onderdelen van de airco-installatie. Bij de grondige aircoreiniging wordt het hele systeem gereinigd. We gebruiken hiervoor geen spuitbus, maar we wassen echt. Het kachelhuis wordt uitgewassen zodat schimmels en bacteriën verwijderen. Deze reiniging is veel uitgebreider dan de reiniging bij optie 1.
   
 3. De complete airco servicebeurt
  Inspectie, reiniging en afvullen van het aircosysteem. Het complete airco-systeem wordt grondig gecontroleerd op werking en lekdichtheid en wordt gereinigd. Onze monteur controleert het interieurfilter en vervangt deze indien nodig. Ook controleert hij het koudemiddel, de inwendige vloeistof van het systeem. Wanneer nodig wordt een contrastmiddel in het systeem gebracht om eventuele lekkage te traceren.

  Zo nodig wordt de compressorolie bijgevuld. Alleen bij de complete airco servicebeurt wordt het airco-systeem geleegd en opnieuw gevuld. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste vulling van jouw aircosysteem.

Onderhoud aan jouw auto laat je met een gerust hart aan Baaf over:

 • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres
 • Persoonlijk contact door directe lijntje met jouw monteur
 • Lage tarieven door slimme inkoop van onderdelen
 • Geen verrassingen achteraf
 • Flexibiliteit
 • Kennis van alle automerken
 • De zekerheid van een BOVAG-partner
go
Nooit meer gezellig nieuws en mooie acties missen?

Schrijf je dan in voor de Baaf nieuwsbrief!

Website laten maken door: Westdesign.nl
Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen